Det er ikke alt som er like kult å se tilbake på i dag, som man kanskje trodde det kom til å bli. Minnene på Facebook som renner inn hver dag, med kleine statuser og selfier jeg la ut for likes på den tiden. En annen ting jeg ikke har tenkt over er alle stedene jeg har logget inn med Facebook, fordi jeg mener det er tiltak å lage en ny bruker på alle appene jeg har hatt på telefonen. Det er mye snakk om hacking og identitetstyveri, og etter at Imacen min ble hacket i fjor fikk jeg en wake up call. Det er jo kjempe skummelt hvis bankkontoen plutselig står tom, alle steder jeg er innlogget forsvinner eller hvis alt jeg har på mobilen plutselig ligger i noen andre sine hender.

VG har vært flinke til å lage videoer hvor man kan få litt tips til å sikre kontoen sin på Facebook. Jeg linker video nederst i innlegget, hvis mine forklaringer ikke er forståelige nok. Dette er altså ikke reklame for VG eller noe jeg har kommet opp med selv, jeg ønsker bare å dele det med dere også, fordi jeg vet folk tenker at det ikke kommer til å skje med «meg» eller tenker at sånne videoer og artikler er lett å bla forbi.

Jeg fikk min første Iphone på videregående, som etter hvert ble livet mitt. Her hadde jeg kalender, bilder, apper, tekstmeldinger, opptak, notater og selvfølgelig mye av dette som jeg valgte å dele med «mine venner» på Facebook. Kanskje var det en fyr jeg ønsket å imponere ved å poste en selfie jeg tok i speilet, fordi jeg hadde farget håret brunt, som mine resterende godt over 1000 venner også fikk se. Eller statusene hvor jeg skrev «Syk i dag.» eller de fra ungdomsskolen hvor jeg trodde at jeg skulle dø hvert øyeblikk over en eller annen sykdom jeg hadde Googlet meg frem til. Den verste statusen jeg har skrevet på Facebook er: «Jeg har amputasjon i foten.» Da gikk jeg i 8. klasse og hadde vondt i foten, og hadde misforstått en joke foreldrene mine hadde sagt om at jeg kanskje måtte amputere foten. Jeg googlet ordet de hadde sagt, og fikk opp «amputasjon» og dette valgte jeg å dele med hele verden. Ikke så veldig kult å tenke tilbake på i dag!

Men uansett, back to the Iphone! Det ble livet, jeg hadde sikkert hundre forskjellige apper og på de fleste av disse var jeg innlogget med Facebook. Dere vet jo hvor lett det er: «Logg inn med Facebook», og du tenker «Yes, ikke noen flere masete eposter!» Du trykker «Godta» også tenker du ikke noe mer over det. Så kommer 2017 og 2018, hvor aviser begynte å skrive om identitetstyveri, hacking og folk som stjeler private bilder fra mobiltelefonen din. Alle disse appene du har logget inn med Facebook har du kanskje glemt? Candy Crush, Farmville, Tetris, Kik etc. Visste du at de har tilgang til ganske mye informasjon som du har lagt inn på Facebook? Hjemsted, arbeidsplass, fødselsdato, sivilstatus, informasjon om forhold, venneliste, alle bilder du er tagget i / du har lagt ut, flaue statuser, alt du har likt og grupper du er medlem i? Dette visste ikke jeg heller! Er dette informasjon du ønsker at andre skal ha? Hvis ikke, har du en forklarende bilde-guide under, eventuelt en video nederst i innlegget fra VG.

1. Gå inn på Facebook-appen på Iphonen og trykk på menyen (Nederst i hjørnet på høyre side)
2. Velg innstillinger -> Kontoinnstillinger.
3. Bla ned og trykk på Apper.

4. Trykk på «Logget inn med Facebook» .

6. Trykk på en av appene . Huk av alle de punktene du ikke ønsker appen skal ha tilgang til.
Husk: Apper du installerer, kan beholde opplysningene dine etter du har fjernet dem fra Facebook. Kontakt apputvikleren for å få fjernet disse opplysningene.

7. Du kan altså velge å fjerne appen, slik at du ikke kan logge deg inn der med Facebook lenger, etter du har huket av de tingene du ikke ønsker å dele med appen.

Hvis bildene ikke var tydelige nok anbefaler jeg deg å sjekke ut videoen til VG her. Jeg har selvfølgelig noen tips selv, og hvis dere ønsker at jeg skal skrive om det, er det bare å si ifra! Nå håper jeg dere tar en gjennomgang av appene deres som er koblet til Facebook, og ønsker dere en fin dag videre!

Next Post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *