I dag tenkte jeg å dele en oppskriften på verdens beste kanelboller! Det er ikke mye som slår gode kanelboller, og nå vet jeg det er mange som har slengt seg på baketrenden ettersom vi likevel er mye hjemme. Disse er det en stund siden jeg lagde nå, men jeg fryste ned ca. halvparten og tar meg en bolle hvis jeg får lyst på noe godt. 1 lite minutt i mikrobølgeovnen, så er de som ferske igjen! Denne oppskriften er hentet herfra.


DETTE TRENGER DU

GRUNNDEIG
150 g meierismør
5 dl melk
50 g gjær
½ ts salt
1 ¼ dl sukker (ca.100g)
1 stk egg
15 dl hvetemel (ca.)
2 ts kardemomme (kan sløyfes)

FYLL
200 g romtemperert meierismør
2 dl sukker
3 ss malt kanel

PENSLING & DRYSS
1 stk egg
4 ss perlesukker (kan sløyfes)


SLIK GJØR DU

1. Smelt smør i en kjele og tilsett melken når smøret er smeltet. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.

2. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Jeg brukte kjøkkenmaskin og lot den stå på i ca. 8 minutter. Følg gjerne med på deigen innimellom – tror antall minutter varierer fra maskin til maskin.


3. Når deigen er smidig og løs setter du deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30 minutter.

FYLL TIL KANELBOLLENE
4. Her blander du sammen smør, sukker og kanel. Denne biten er for meg det viktigste. Jeg er ikke særlig fan av tørre kanelboller og pleier derfor å ta mer enn det som står i oppskriften. Gjerne en dæsj mer smør, også lar jeg mengden sukker og kanel forbli den samme. Det er lurt at smøret er romtemperert, da er det enklere å røre sammen.

5. Kjevl ut deigen og bruk en slikkepott til å fordele fyllet. Du kan enten gjøre som i Tine sin oppskrift; å dele deigen i to, rulle deigen sammen og skjære ca. 2 cm biter. Eller så kan du brette deigen ved å ta ca. halvparten av deigen og legge oppå den andre halvdelen. Skjær deretter små strimler og flett 2 sammen, før du snurrer de rundt. Da blir det mer kanelsnurrer men dette er smak og behag.

6. Legg bollene på bakepapir og la de etterheve i ca. 30 minutter under plast eller et håndkle.

Stek bollene på 250 °c i ca. 7 – 8 minutter.
Avkjøl på rist.


Så enkelt er det å lage skikkelig gode kanelboller! 
Dersom du sitter med noen hemmelig ingrediens eller annet triks for å få kanelbollene perfekte, er det bare å legge igjen en kommentarfeltet så skal jeg teste det ut neste gang.

Previous Post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *