digital markedsføring

Jeg har lenge ønsket å dele studierelatert innhold på bloggen, men for å være ærlig har jeg ikke vært motivert for å dele noe det siste året. Jeg har sett flere skrive innlegg om studentlivet under en pandemi, og etter det tjuende innlegget dukket opp i LinkedIn-feeden trodde jeg det var obligatorisk å skrive om det. For meg personlig har det ikke vært noe problem å være student, og det føltes feil å dele innlegg om en helt OK hverdag, når de fleste delte om sin «kjipe» eller «utfordrende». For å være ærlig syns jeg skolen har håndtert digital undervisning utrolig godt, og jeg har lært mye mer enn hva jeg gjorde ved fysisk oppmøte. Nå har jeg hatt mulighet (i de fleste fag) til å se forelesninger om igjen, sette på pause eller spole tilbake. Jeg har skrevet gode notater, mye bedre enn ved fysisk oppmøte, og hatt tid til å sette meg ordentlig inn i de ulike fagene. 

Til overskriften: Hvordan er det å studere digital markedsføring? Jeg går nå inn i mitt fjerde semester av bacheloren på Høyskolen Kristiania, noe jeg syns er helt merkelig å tenke på. I 2019 satt jeg med opptaksprøven foran meg, og nå er jeg plutselig her. Tiden har gått utrolig fort, og jeg tror det både er fordi studiet er morsomt, men også utfordrende. Jeg vil si at studieløpet er lagt opp med ganske vanskelige fag, kombinert med mer kreative og morsomme fag. Inni miksen finner man fag som er veldig teoretiske som markedsføring, forbrukeratferd og datadrevet markedsføring. Sistnevnte er ganske tett opp mot det vi vil støte på i arbeidslivet, nemlig annonsering og hvordan man kan lese resultatene av disse. Men, vi har også fag som går mer på konseptutvikling, bygge nettsider og lage videoer. 

Dette semesteret har vi valgfag, og jeg skal ha digital innholdsproduksjon. Her skal vi lære om videoproduksjon og dokumentarfotografi, noe jeg tror blir veldig lærerikt. Jeg er utdannet fotograf, men jeg føler likevel ikke at dette bringer med seg noen store fordeler. Jeg har aldri hatt om digital innholdsproduksjon, og er spent på hva dette egentlig er, og hvordan vi skal gå frem for å løse eksamensoppgaven som vi har fått utdelt. 

Jeg har den siste tiden jobbet med å lage en egen side på bloggen som heter Skolearbeid, hvor jeg legger ut oppgavene som er mer praktiske. På denne siden kan du lese litt om fagene og besvarelser som jeg har levert inn, og få et godt innblikk i hva vi lærer på skolen. Hvis du har spørsmål rundt studiet, oppgaver eller noe helt annet er det bare å ta kontakt eller legge igjen en kommentar. 

Previous Post
Next Post

2 thoughts on “Hvordan er det å studere digital markedsføring?

  • Isabel

    Hei, jeg lurte på hvordan datadrevet markedsføring eksamen er bygd opp? 🙂 Veldig fine innlegg du har

    • Heidi Nathalie Hovland

      Hei Isabel, tusen takk – så hyggelig! Eksamenen i datadrevet markedsføring var bygd opp rundt en bedrift, hvor vi blant annet skulle analysere nettsiden og komme opp med en strategi for annonsering (troor jeg). Dette har jeg ikke helt i minnet, men det var et utrolig lærerikt emne som virkelig gikk inn på relevante temaer! Jeg finner dessverre ikke eksamensoppgaven, men det var skriftlig hjemmeeksamen (ganske stor oppgave), og man kunne jobbe i grupper. Anbefaler å jobbe sammen med noen i det faget, da tror jeg man lærer mest! 🙂 Lykke til, hvis du skal ha emnet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *