«Final Cut Pro – Missing File» – Dette er nok ett av de vanligste problemene som oppstår i Final Cut Pro. Kanskje ser prosjektet ditt bra ut før du lukker programmet, og når du åpner igjen er flere filer borte. Noen ganger er også hele tidslinjen rød, og absolutt alt er borte. Her er noen tips til hva du kan gjøre hvis dette skulle skje.

RELINK FILES & GOD MAPPESTRUKTUR
Final Cut Pro har heldigvis en måte å relinke filer på som er kjapt og enkelt!  Èn måte å gjøre dette på, er å markere ett klipp som mangler, og relinke dette ene klippet. Eller, så kan du spare tid og markere alle, og linke tilbake alt.

Når man jobber med video (spesielt), er det viktig at du har en ryddig og organisert mappestruktur, slik at du enkelt kan finne tilbake til hovedfilene dine. Lag en mappe for prosjektet ditt, og flere undermapper for de ulike «scenene» eller klippene dine. Hvis du har et stort prosjekt og har filmet over flere dager, uker eller måneder, bør du dele inn i en mappestruktur som gjør at du raskt kan finne tilbake til klippene du skal ha i videoen. 

FREMGANGSMÅTE: RELINK FILES

Marker filene du ønsker å relinke (CMD+A). Hvis filene i tidslinjen er borte, kan du markere alle filene der istedenfor. Da får du mulighet til å relinke alt (video, bilder og musikk), slik at filene legger seg slik de var i tidslinjen, før filene ble borte. 

Når alle filene er markert, velger du «File» i hovedmenyen, etterfulgt av «Relink Files» –> «Original Media».

Du vil få opp et vindu som heter «Relinkk Original Files». Her vil det komme opp en liste over alle klippene du har markert. Du kan enten velge ett klipp, eller du kan «Locate All» (finne alle). Når du velger «Locate All» åpner et nytt vindu seg, hvor du kan velge klipp. Her kan du enten velge en mappe (du markerer den mappen du ønsker, også finner den alle klippene du mangler i den mappen automatisk), eller ett og ett klipp.

Hvis du har mange klipp, kan du velge en mappe (bare marker mappen/klikk én gang), og trykk «Choose». Gjør dette med alle mappene dine, så vil Final Cut Pro tilslutt finne alle klippene.

Hvis du ikke husker hvor klippene er, kan du søke opp navnet på klippet du skal finne, som vist på bildet overfor. Dette tar lang tid hvis du har mange klipp, og jeg anbefaler derfor god mappestruktur og velge mappe for mappe.

Hvis du lurer på noe, eller har tips til annet man kan gjøre hvis uhellet skulle skje, må du bare legge igjen en kommentar! Sjekk gjerne ut Tips & Triks-kategorien hvis du vil lære mer! 

Previous Post
Next Post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *