Digitale verktøy & kanaler

Hensikten med emnet og hva vi har vært gjennom

Hensikten med emnet er å gi studenten forståelse for hvordan forskjellige verktøy, kanaler og sosiale medier bidrar i markedsføring. Emnet tar markedsføringsteori ut i praksis i forskjellige digitale kanaler og med aktuelle digitale verktøy. Studenten vil bli kjent med ulike digitale tjenester og nettsteder og får prøve ut de markedsføringsmuligheter som finnes i egne, eide og fortjente kanaler. (Hentet fra beskrivelsen for emnet).

I dette emnet har vi lært om mulighetene som finnes innenfor digital markedsføring, de ulike kanalenes særegenheter og hvilke formål disse egner seg for; Alt fra nyhetsbrev, Facebook- og Instagram-annonsering til Google Analytics og mer! Dette emnet har hjulpet meg med å forstå betydningen av markedsføring i sosiale medier for bedrifter og organisasjoner, og hvordan man best mulig kan markedsføre for disse. 

Eksamen i dette emnet var lagt opp gjennom tre arbeidskrav hvor vi har måttet lage en nettside (WordPress), ta sertifisering i Google Digital Garage (Det fundamentale om digital markedsføring) og lage en reklame for sosiale medier for Masala Magic. Videoen skulle i utgangspunktet være en gruppeoppgave, men på grunn av Covid-19 ble denne individuell. Nedenfor kan du lese litt om de ulike delene som jeg har levert i dette emnet.

Eksamensoppgaver og besvarelser

1) Ditt nettsted: Du skal lage et nettsted i WordPress og implementere Google Tag Manager som skal knyttes opp mot Google Analytics. Du skal også skrive ett blogginnlegg som markedsfører noe av din kompetanse innen digital markedsføring.

Jeg valgte å opprette denne nettsiden (heidinathalie.com) hvor jeg kjøpte domene og webhotell på ProIsp.no. Jeg har hatt blogg i mange år hvor jeg har skrevet om hverdagen min, noe jeg ønsket å fortsette med. Etter mye frem og tilbake, bestemte jeg meg for å investere i et tema som jeg føler passer min profil godt. Videre valgte jeg å skrive dette blogginnlegget for eksamen, hvor jeg tipser andre om hvordan de kan ta bedre bilder.

2) Gjennomføre kurs i Google Digital Garage som heter Fundamentals of digital marketing.


3) Sosial video: Lage en sosial video for Masala Magic. 

Dette må være den morsomste oppgaven i dette emnet! Videooppgaver er alltid gøy, enten man filmer selv eller ikke. For denne videoen har jeg brukt stockfootage fra Artgrid og Pexels, og musikk fra Artlist. Jeg har redigert videoen i Final Cut Pro, et program jeg har mye kjennskap til fra før. Tanken bak denne videoen var at den skulle spilles før Youtube-videoer som en reklame. Jeg har også lagd videoen kortere og i et annet format tilpasset Instagram-annonser.