Konsept & visualisering

Konsept og visualisering er det emnet jeg vil påstå at jeg har dratt mest nytte av. Jeg har alltid hatt en drøm om å jobbe med reklame, og i dette emnet fikk jeg et innblikk i hvordan det er. I dette emnet har vi jobbet med konseptutvikling i tre deler: digital, eller sekvensiell, historiefortelling (video), ikke-sekvensiell historiefortelling (hyperkonsept) og datadrevet historie (infografikk). Gjennom dette emnet har vi jobbet i grupper og lagd en reklamekampanje fra idéfase til sluttfase, med fokus på historiefortelling. I dette emnet har jeg jobbet sammen med Madelen og Damon, i tillegg til at vi har levert en individuell prosessjournal som illustrerer vår utvikling som konseptutvikler.

For denne oppgaven bestemte vi oss for å bruke Ving som merkevare, da vi syns de har mye å tilby, noe som kunne gjøre historiefortellingen «enklere» i de ulike delene vi skulle lage.

Vår idé for kampanjen:
Målet med kampanjen var å øke merkevarebevisstheten rundt unge og få disse til å velge Ving når det er lov til å reise igjen (Covid-19). For å gjøre dette, ønsket vi å lage en konkurranse som skulle foregå på sosiale medier, hvor man kunne vinne et reisegavekort hos Ving. For å delta i konkurransen skulle man dele sitt beste feriebilde på Instagram og tagge @Vingreiser + #jegvilreise.

Sekvensiell historiefortelling (Video)

Jeg fikk hovedansvar for videoen under dette gruppeprosjektet, noe jeg syns var utrolig gøy! Denne videoen skulle brukes for å promotere konkurransen primært på TV og Youtube. Vi valgte å spille på savnet etter å reise og legge inn en CTA på slutten som oppfordret folk til å melde seg på konkurransen. For denne videoen har jeg brukt stock footage og klippet sammen i Final Cut Pro. Se gjerne videoen og fortell meg hva du syns! 🙂 

Ikke sekvensiell historiefortelling (Hyperkonsept)

For denne delen av eksamensoppgaven skulle vi lage et hyperkonsept som viser de ulike delene i historien/reisen til mottaker. Dette betyr at vi måtte lage et slags kart, som beskriver de ulike veiene inn til konkurransen og lage de ulike delene som skulle promotere den. Vår tanke var at nettsiden til Ving skulle være «hovedsiden» der man kunne lese om konkurranseregler, og klikke seg videre til Instagram hvor selve konkurransen foregikk. Annonsene skulle kjøres ut til mottakerne på TV, Youtube, nyhetsbrev, Snapchat og Instagram – og lenkes opp mot nettsiden. Overfor er to eksempler for Instagram og nyhetsbrev, slik at du kan se noen av delene vi lagde. Vi har brukt Photoshop til å lage de ulike delene, og satt det sammen i Canva.

Datadrevet historiefortelling (infografikk)

Skjermbilde fra vår infografikk / litt dårlig oppløsning.

For denne oppgaven har vi brukt reelle tall og forsøkt å overbevise om hvorfor denne kampanjen bør kjøres. Vi har brukt tall fra ulike kilder fra blant annet SSB og Eurostat for å lage infografikken. Vi har også hentet ut informasjon fra Ving sine nettsider, for å finne ut hvilke reisemål som var mest populære i 2019. Som du sikkert har skjønt til nå, dreier mye av denne kampanjen seg om Covid-19 og reiseindustrien. Det var derfor relevant for oss å bruke tallene fra 2019 og sammenligne disse med tallene i 2020. Den nederste grafen illustrerer feriereiser fra Norge til utlandet fra første kvartal 2019 til tredje kvartal 2020, hvor man ser en liten opptur. Dette er for å vise at nordmenn reiser med en gang muligheten byr seg, og når denne muligheten dukker opp neste gang, skal denne kampanjen bidra til at de velger å reise med Ving.

Individuell prosessjournal

Jeg valgte å lage en prosessjournal i InDesign, som er et program jeg hadde lite kjennskap til fra før. Det ble med andre ord en utfordring å både lære seg InDesign, men også å finne ut hva jeg skulle skrive. Gjennom emnet har jeg skrevet «dagbok» etter hver forelesning, noe som hjalp veldig for denne journalen. Jeg valgte å forklare hvilke metoder vi har brukt, og vise frem hvordan konseptet ble bygd opp. Jeg kommer ikke til å publisere hele journalen her, men legger inn noen skjermbilder. Jeg valgte å dele journalen inn i tre deler, hvor jeg skrev inn uker, og fylte «kapitlene» med daterte avsnitt.